Over mij

Over mij

Wie ben ik

Ik ben Natasja Kwakman en kom uit een ondernemersgezin. Sinds 1999 heb ik diverse rollen in het bedrijfsleven bekleed; consulting, (interim)management, business development, product management, en uiteindelijk mede-directeur en mede-eigenaar van het familiebedrijf van mijn vader.

Altijd is ‘verbinding en verbetering’ mijn drijfveer geweest om te groeien. Of het nu gaat om het coachen van een team, relaties opbouwen en onderhouden met klanten of netwerken om een nieuw product of dienst te ontwikkelen.

 

Door een aantal gebeurtenissen kwam ik op een kruispunt in mijn leven. Ik probeerde de oorzaak te achterhalen door alles vanuit mijn hoofd te analyseren en te verklaren. Ging door vanuit gewoonten, patronen, verantwoordelijkheid en loyaliteit zonder écht te luisteren naar mijn lichaam en hart. Achteraf vooral om ‘schijn’ zekerheid. Want het feit dat mijn pad misschien niet meer de juiste was, en ik daarmee dierbaren zou kwetsen of afstand moest nemen, wilde ik eigenlijk niet voelen.

 

Tijdens mijn opleiding tot breathfulness coach heb ik de verbinding met mijn hoofd, hart en lichaam weer leren voelen. Dit heeft mij meer helderheid, emotionele en mentale balans, energie en vreugde gebracht. Ik heb bewust keuzes gemaakt en sta voor de keuzes die ik maak, hoe pijnlijk ze soms ook lijken. Het leven is continue in beweging, het is een reis en je hebt zelf de regie. Zelfs als je dat soms niet zo voelt.

 

Kiezen is ook verliezen en loslaten. Kies je vanuit je hoofd of je hart en je buik? Durf je over de kloof te springen en te vertrouwen op je innerlijke weten? Een weten die je niet vanuit je hoofd kunt beredeneren of analyseren. Stap voor stap je eigen pad kiezen op weg naar een vitaal, vreugdevol, vrij en authentiek leven?

 

Ik ondersteun jou heel graag in dit proces.

Wat kenmerkt mijn aanpak

Ik kijk naar jou als mens, behandel niet alleen je klacht en zoek juist naar de oorzaak achter de klacht om geleidelijk blokkades te verminderen of op te heffen. Achter elke klacht, of het nu fysiek, emotioneel of mentaal is, schuilt een disbalans.

 

Het is mijn overtuiging dat als je beter verbonden bent met je gevoel in je lichaam, je ook beter functioneert en succesvoller bent in wat je doet.

 

Daarbij zijn vier pijlers: voeding, beweging, ontspanning en een optimale ademhaling cruciaal. In een wereld waarin we veel vanuit ons hoofd en de ratio handelen, brengt mijn werkwijze je weer tot je gevoel en verbinding met je innerlijke bewustzijn.

 

Veranderen is niet altijd gemakkelijk en vergt moed. Ik gebruik onder meer de kracht van Breathfulness harmoniserend ademen. Ingehouden emoties, beperkende gedachten en onverwerkte ervaringen geven spanning in je lichaam. Hierdoor neemt je vitaliteit af én je adem wordt oppervlakkiger, hoger en sneller. Ook gebruik ik de kracht van het brein door anders te gaan denken en om te gaan met je ervaringen uit het verleden.

 

Zo haal je antwoorden en inzichten uit jezelf, ga je bewuster leven en keuzes maken, om uiteindelijk je leven te leven zoals het bedoeld is.

Kies je het échte of het rechte pad?

– Merel Morre –

Mijn praktijk is gevestigd in Studio Oost West in het hart van Rotterdam. Met een team van Oosters en Westers geschoolde therapeuten, is ons motto om jou als uniek ‘mens’ te behandelen en je van hoofd naar hart te brengen. Het is ons doel dat Westerse en Oosterse behandelaars met elkaar samenwerken en gebruik maken van elkaars kennis. Hoe eerder de juiste interventie ingezet wordt, hoe succesvoller we klachten behandelen. 

Ik kijk holistisch en adviseer zeker een arts of een complementaire therapeut als dat nodig is. Want er is niet altijd één methode die helpt. Iedereen heeft een uniek en eigen proces. Jij bent uniek.

Ik ben er graag voor jou.

Mensen omschrijven mij als een integer, open en verbindend persoon. Ik luister naar anderen, leef mij in in de standpunten en gevoelens en geef de ruimte. Ik zoek graag samen naar de oorzaak achter de klacht. Daarbij kijk ik naar mogelijkheden die verder gaan dan wat bekend, geaccepteerd en voor de hand liggend is. Ik kan recht door zee zijn, zonder daarbij het menselijke aspect en de omstandigheden uit het oog te verliezen.    

Verder kenmerken mensen mij als een persoon die het grote geheel ziet en overzicht en structuur aanbrengt om doelen te bereiken. Ik streef graag naar een duurzaam effect in plaats van een kortstondig resultaat. Vertrouwen, respect en interactie met elkaar zie ik als een ware facilitator voor succes. 

Jouw belang en een goede vertrouwensrelatie staan bij mij voor op.

Opleiding en registraties

Opleiding

Epiphora® methode coach

Licentie Epiphora methode, Reutem, H.A.G. Timmerman en S. Zwerink, 2022

 

NLP 

UNLP, Rotterdam, Certificaat NLP practitioner, 2022

 

Breathfulness® coach & partner

Breathfulness centrum Steenbergen, Voltooiing opleiding Breathfulness coach, 2020 – 2022

 

In company management development programmes

Synerlogic management development, Buro Heron 2019
Project process management, augustus 2019, Baas & Co 2019
ONE Lely Leadership program, Leertouwer Van Dijck & U 2015
Consulting skills Cap Gemini Academy Parijs 2006 – 2008
Lean Six Sigma Black belt, 2004 – 2005

 

Business development & Innovatie

Universiteit van Nijenrode, 2018 – 2019

 

International Business

HEAO Hogeschool, Arnhem Nijmegen, 1995 – 1999

 

Human Resources 

Sociale faculteit Arnhem, 1994 – 1995

 

Registraties

Registratiecode NIBIG & WKKGZ: 730865

KVK 81698526 (onder praktijknaam Authentas)

“De begeleiding door Natasja en haar collega’s tijdens de workshop ‘Ervaar de kracht van de adem’ heb ik als heel kundig en warm ervaren. Ik ben er met meer rust en een dosis ontspannen energie weer weg gegaan. Zeker tijdens of na een periode van stress of onrust, door welke reden dan ook, kan ik een ademworkshop of individuele sessie bij Natasja aanraden. Doen!

 

 

Mevrouw I, Rotterdam 15 april 2022